Gör en backup av din DNS och återställ den
I DNS-hanteringen för din domän kan du med en knapp göra en backup av hela DNS-zonen. Ska du ändra något i din DNS, gör då först en backup: då kan du alltid gå tillbaka till det fungerande läget och experimentera tryggt med dina inställningar.
Gör en DNS-backup
- Logga in på Mitt WebOké.
- Gå till Mina domäner och välj din domän.
- Öppna fliken DNS.
- Klicka på knappen för att göra en backup. Hela zonen, alltså alla poster just då, sparas.
Återställ en backup
- Öppna samma DNS-skärm för din domän.
- Välj den backup som du vill återställa och bekräfta.
- Dina DNS-poster är nu som de var när backupen gjordes.
Bra att veta
- Gör det till en vana att ta en backup före varje större ändring, till exempel när du flyttar din webbplats eller ändrar e-postposter. Det tar ett klick och kan spara dig mycket felsökning.
- Efter återställningen kan det på grund av DNS-cachning ta en stund innan alla på internet ser det gamla läget igen.
- Kommer du inte vidare? Kontakta oss via Supportcenter så hjälper vi dig.
Var den här artikeln till hjälp?
