Återställ brevlåda eller raderade e-postmeddelanden från säkerhetskopian
Har du råkat radera mejl, tömt en mapp eller kastat bort en hel brevlåda? Varje natt gör vi en backup av ditt hostingpaket eller mejlpaket, inklusive alla brevlådor. Du återställer själv, gratis, en brevlåda från backuperna från de senaste 30 dagarna. Din webbplats och dina andra brevlådor förblir precis som de är.
Återställa raderade mejl i din brevlåda
- Logga in på mitt.weboke.se/backups (i menyn: Mina produkter > WebOké Backups).
- Konto: välj paketet där brevlådan finns och klicka på Nästa.
- Tidpunkt: välj en backup från innan mejlen försvann. Vet du inte exakt när, välj då en dag tidigare.
- Delar: markera endast E-post (brevlådor) och välj därunder endast den brevlåda du vill ha tillbaka, till exempel info@dittdomän.se.
- Metod: välj Återställ endast det som saknas eller har ändrats.
- Bekräfta: kontrollera sammanfattningen, fyll i ditt lösenord och klicka på Starta återställning.
De raderade mejlen kommer tillbaka i brevlådan, i de mappar där de låg. Mejl som du har tagit emot efter den valda tidpunkten finns kvar som vanligt. Du får ett mejl så snart återställningen är klar. Oftast är det klart inom några minuter, vid en stor brevlåda kan det ta längre tid.
Titta i lugn och ro först: backupen som separat brevlåda
Är du inte säker på vilken backup du behöver, eller vill du inte ändra något i din nuvarande brevlåda? Välj då Som kopia bredvid den nuvarande under Metod. Under Namn på ny brevlåda fyller du i ett namn, till exempel återställning. Backupen hamnar då i den nya brevlådan, med samma lösenord som den ursprungliga brevlådan. Ställ in den brevlådan i ditt mejlprogram eller öppna den i webmailen, och dra de mejl du behöver tillbaka till din egen brevlåda. Ta sedan bort kopian igen, eftersom den räknas in i ditt lagringsutrymme. Detta kan göras för en brevlåda i taget.
Hämta tillbaka en raderad brevlåda
Har du raderat en brevlåda i DirectAdmin? Följ då samma steg som ovan och välj under Delar den brevlåda som inte längre finns. Den kommer tillbaka med den mejl som fanns i den vid den valda tidpunkten. Markera även mejlinställningarna om du vill ha tillbaka vidarebefordringsadresser, filter och autosvar från den tidpunkten.
Bra att veta
- 30 dagar. Vi sparar en backup från varje natt de senaste 30 dagarna. Mejl som försvann längre tillbaka i tiden kan vi inte längre hämta tillbaka.
- Endast det som fanns på natten. Ett mejl som kom in samma dag och raderades igen finns inte med i en backup.
- Mejl endast på din dator. Använder du POP3 hämtar ditt mejlprogram mejlet från servern och det finns ibland endast kvar på din dator. De mejlen finns då inte i vår backup.
- Välj inte Fullständig återställning. Då försvinner allt som kommit in efter den valda tidpunkten. För mejl är Återställ endast det som saknas eller har ändrats nästan alltid rätt val.
- Lagringsutrymme. Återställda mejl räknas igen in i lagringen för ditt paket. Om ditt paket nästan är fullt, frigör då utrymme först, se Lagring eller diskutrymme fullt: så här frigör du utrymme.
Allt om backuperna, till exempel att återställa och ladda ner filer eller en WordPress-webbplats, kan du läsa i WebOké Backups: visa, återställa eller ladda ner en backup. Går det inte, skapa då ett ärende och ange återställningskoden på åtta tecken från Tidigare återställningar.
